Gödöllői Kertbarátkör

Hirdető: Nagy Z. Róbert, Feladás dátuma: 2021.01.05, 05:30, Azonosító: 43
Helység: Gödöllő, Pest megye
Hirdető neve:Sebő Györgyné
Cím:2100 Gödöllő, Semmelweis u . 2.
Kertbarátkörünk 1977-ben alakult abból a célból, hogy a nyugdíjas korba lépő emberek találjanak maguknak egy közösséget, ahol a barátkozáson a közös programokon kívül hasznos elfoglaltságok
is, például kertművelés a házi zöldségek, gyümölcsök megtermelése meg tudjon valósulni.

Csapatunk azóta is töretlen lendülettel működik, célkitűzéseink nem változtak.
Az országos szövetséggel együttműködve dolgozunk, részt veszünk a továbbképzéseken, a három napos kihelyezett programokon. Közel 35 , az ország különböző területén működő kertbarát körrel vettük fel a kapcsolatot, egy-egy napos ismerkedési program keretében.

A kertben végzendő tevékenységek mellett orvosi előadásokat hallgatunk, különböző témakörökben előadókat hívunk, színház és múzeum látogatásokat, közös kirándulásokat szervezünk.

1992.óta van kapcsolatunk a gödöllői Petőfi Sándor általános iskolával.
2018-ban elhatároztuk, hogy iskolakertet létesítünk.
Az Önkormányzat segítségével a Civil Ház udvarán két magas ágyást készítettünk, és elkezdtük a munkát. A kertészkedésben résztvevő diákok nagy örömmel művelik a kertet, rendszeres elfoglaltságuk lett az iskolakerti tevékenység és közben szép lassan megtanulják a növény és zöldség termesztés nem könnyű feladatát, örömeit és nehézségeit is.

Átlag életkorunk 70 év körüli, ami a legtöbb kertbarát körre jellemző, nehezen tudunk fiatalabbakat
Körünkbe csábítani. Összejöveteleinket két hetente tartjuk a Petőfi Sándor általános iskola ebédlőjében. Viszonzásul zöld növényekkel segítjük az iskola szebbé tételét.

A Civil házunk kertjének tavaszi és őszi teljes körű rendbetételét és a virágok állandó locsolását és programjaink közé soroltuk.

Reméljük tevékenységünket tovább tudjuk folytatni és fiatalabb társaink segítségével meg szerettetni ,átörökíttetni a „ kertbarát „ szemléletet az utókor számára is.
Sebő Györgyné
elnök
Üzenet küldése a hirdetőnek
Gödöllő HASZONNÖVÉNY JELLEG +36304378900 Üzenet küldése a hirdetőnek